На вік та якість курки, яку ви купуєте, вкажуть її лапки

13.11.2012 14:03 Суспільство
Щоб не потрапити в халепу, купуючи курятину, слід дотримуватися певних правил.

Насамперед, курку слід купувати у фірмових точках продажу, де наявні всі необхідні сертифікати та документи.

Курка має бути не лише свіжою, а і якісною, не обробленою сторонніми хімічними речовинами і не старою. За можливості намагайтесь не купувати заморожену курку, адже їй продавці можуть зробити «водяний укол» шприцом, через що вага може збільшиться до 40 %. При розморожуванні ви побачите, що вага м’яса набагато менша і в курці практично відсутні корисні якості.

Коли купуєте цілу тушку курки, зверніть увагу на дзьоб птиці – він має бути сухим, пружним і трохи глянцевим. Ротова порожнина не повинна мати неприємного запаху.
Визнати, молоду чи стару курку вам продають, можна по її лапкам. У молодої вони м’які, білуватого відтінку, з прожилками та маленькими лусками.

Ніколи не купуйте курку, яка має різкий запах хлору, адже термін її придатності вже давно минув. Річ у тому, що подекуди тушки курки обробляють хлором (законом установлено що допустима кількість хлору має бути не більше 0,004 %) для збільшення терміну зберігання. Якщо тушка має яскраво виражений запах цієї хімічної речовини, тоді виробники добавили більше хлору, чим потрібно.

І ще ніколи не соромтесь у магазині чи на ринку досконально оглядати та обмацувати курку, адже від того, наскільки якісний продукт ви купуєте, залежить ваше здоров’я.

Ігор Тесло, матеріал з газети "Слобідський край" №135 від 10.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта