На житло лікарю скинувся весь район на Харківщині

13.01.2014 13:15 Суспільство
http://domkom24.ru http://domkom24.ru
Шість лікарів в районах Харківської області минулого року отримали власне житло.

Хірург із селища Чутове Полтавської області Олександр Полтавець цього року закінчив інтернатуру в Харківському національному медичному університеті. Навчався майбутній лікар на контракті, тому мав право самостійно обирати місце роботи. Молодий хірург свідомо відправився лікувати людей до райцентру. Він дізнався, що у Боровій дуже потрібен хірург. 10 вересня випускник без якихось речей приїхав до центральної районної лікарні, щоб поспілкуватися з головним лікарем та подивитися на хірургічне відділення. А вже наступного дня у нього був перший робочий день. Аби спеціаліст зміг тут працювати, районна влада пообіцяла йому житло.

- Насправді залишився тут не через квартиру, хоча для мене важливо мати безкоштовне житло, а не винаймати помешкання, - каже Олександр Полтавець. - Мені подобається працювати у цій лікарні: тут дуже кваліфікований завідуючий хірургічним відділенням, хороший колектив. Та і місцевість подобається - природа красива.

До однокімнатної квартири Олександр Полтавець вже переїхав. За його словами, помешкання хороше - з косметичним ремонтом. Поки молодий хірург не одружений, тож однієї кімнати цілком вистачає.

Як розповіла головний спеціаліст відділу з питань зв’язків з територіальними громадами, органами місцевого самоврядування, райдержадміністрацією, громадськими, політичними організаціями і рухами виконавчого апарату (секретаріату) Борівської районної ради Оксана Дудник, як і в більшості районів, тут не вистачає лікарів. Спеціалісти на довго не затримуються через відсутність житла. Так, попереднику Олександра Полтавця, який пропрацював у лікарні три роки, узагалі довелося жити на території медичного закладу. І хоча квартиру йому обіцяли, хірург поїхав із Борової, так і не дочекавшись житла. Його переманили в інше місце.

Аби не втрачати кадрів, у липні на сесії районної ради затвердили районну Програму по
забезпеченню службовим житлом працівників соціальної сфери, правоохоронних органів та інших спеціалістів району на 2013-2018 роки, які підписали контракт праці не менше ніж на 10 років. Як результат, Олександр Полтавець став першим спеціалістом, який отримав житло за цією Програмою.

- Кошти на цю квартиру були передані з бюджетів усіх десяти сільських та селищної рад. Усі вони підтримали цю ідею, оскільки нестача спеціалістів - проблема усього району. Адже хірург обслуговує пацієнтів з усіх населених пунктів району. У результаті було зібрано суму 86 тис. грн 991 грн, - розповіла Оксана Дудник.

Борівський район не єдиний, що бореться за кваліфікованих лікарів. Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації, всього минулого року у районах області житло отримали шестеро медиків. Так, дві квартири дали трьом молодим спеціалістам (з них два родичі), що приїхали працювати до Зачепилівської центральної районної лікарні. По житлу отримали медики із Куп’янської міської лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги Нововодолазького району.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта