Навчання у школах Богодухівського району відновиться у вівторок - прогноз замміністра

12.10.2012 11:42 Суспільство
http://storozhynets.org.ua http://storozhynets.org.ua
На сьогодні у Богодухівському районі зафіксовано 72 пацієнти з гострою кишечною інфекцією. З них 67 дітей.

На стаціонарному лікуванні знаходяться 49 дітей. Захворіли і дорослі: працівники харчоблоків, до яких поставлялася заражена продукція, батьки і вчителі. Діагноз дізентерія підтверждено у 20 осіб, за попередньою інформацією, такий же діагноз у решти паціентів.

- За висновками фахівців державної СЕС прокуратура району вчора порушила кримінальну справу за ст.325 ККУ, - повідомив заступник прокурора Харківської області Леонід Лахтюк. - Це порушення правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань.

Також він зазначив, що прокуратура Богодухівського району проводить перевірку додержання законодавства при організації харчування дітей у навчальних закладах району, а також перевірку щодо самих навчальних закладів, у яких це харчування було організоване.

Ситуацію із отруєнням прокоментувала перший заступник міністра охорони здоров'я Раіса Моісеєнко. За її словами, вчора відбулося засідання Надзвичайної державної комісії стосовно ситуації у Богодухові.

 - Було прийняте рішення про тимчасове припинення навчання у шкільних і дошкільних навчальних закладах, куди поставлялася дана продукція, - зазначила Раіса Моісеєнко. - На даний момент проводиться спільно з органами прокуратури виїмка харчової продукції, її обробка і знищення. Після цього передбачається заключна дезінфекція.

За прогнозами заступника міністра охорони здоров'я, навчання у школах і дитсадках Богодухівського району продовжиться у вівторок 16 жовтня. Зараз бригада лікарів проводить огляд 2 тис.дітей, що навчаються у районі, які імовірно можуть бути інфіковані.

За останньою інформацією прокуратури, постачальник зараженої продукції працював із 24 навчальними закладами в Богодухівському районі, у 7 з них є випадки захворювання.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта