Небезпечну інфекційну хворобу привіз у Харків студент з Індії

03.11.2015 15:48 Суспільство
Фото: oko-planet.su Фото: oko-planet.su
У студента одного з харківських вишів діагностували черевний тиф.

Як повідомили у Державній санітарно-епідеміологічній службі України, у Харкові 26 жовтня  у громадянина Індії зареєстрували випадок захворювання на черевний тиф. Хворий – студент медичного факультету Харківського національного університету ім. Каразіна.

Як з'ясувалося, 2 жовтня хлопець прилетів з Індії до Києва та на таксі доїхав до Харкова. За словами потерпілого, після прибуття в Україну у Києві та Харкові він не відвідував закладів громадського харчування.

Хворий прописаний у гуртожитку, проте проживає в приватному будинку вдвох з іншим студентом того самого навчального закладу.

Нездужання хворий відчув 6 жовтня, однак звернувся по медичну допомогу майже через тиждень. Бригаду швидкої медичної допомоги він викликав 13 жовтня за адресою реєстрації - гуртожиток №5. Тоді ж був госпіталізований до КЗОЗ «Обласна клінічна інфекційна лікарня» з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт».

Діагноз «тифо-паратифозне захворювання» хворому встановлено 16 жовтня. За результатами лабораторного дослідження крові на наявність збудників тифо-паратифозної групи підтверджено діагноз «черевний тиф».

Держсанепідслужба провела санітарно-епідеміологічне обстеження у гуртожитку №5 та вдома у хворого. Було відібрано дві проби питної води міського водогону на наявність збудників патогенної мікрофлори та 15 змивів. За людьми, які контактували зі студентом, встановлено медичне спостереження. Зокрема, вже здали аналізи його сусід та 71 чоловік, що контактували з хворим у гуртожитку.

Кіра Малежик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта