Небезпечну хворобу привезли харківські туристи з Таїланду

11.08.2015 06:24 Суспільство
Фото: scienceblog.ru Фото: scienceblog.ru
У трьох харків'ян, які повернулися з відпочинку у Таїланді, діагностували лихоманку Денге.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Держсанепідслужби у Харківській області. Причиною захворювання стали укуси комарів.

Лихоманка Денге – гостра вірусна інфекційна хвороба, яка характеризується  лихоманкою, інтоксикацією, болем у м’язах та суглобах. Вона є одним  з найбільш поширених у світі інфекційних захворювань з підтвердженою реєстрацією в понад 120 країнах. У світі щороку реєструється близько 40 млн випадків захворювання. Приблизно 2,5 % людей, уражених даною хворобою, вмирає.

Джерелом збудника є хворі люди та мавпи. Зараження людини відбувається при укусі комара. Комар стає заразним через 8-12 днів після укусу хворої людини або мавпи та залишається інфікованим понад 3 місяці.

Інкубаційний період захворювання 3-15 днів (частіше 5-7 днів). Захворювання розпочинається гостро з підвищення температури тіла до 38-400С, яке триває 5-7 днів, відмічається головний біль, болі у м’язах та суглобах, іноді з’являється висип.

Специфічних заходів профілактики даного захворювання не існує, для запобігання укусам комарів застосовують репеленти та засоби механічного захисту (сітки на вікнах, пологи, одяг, який повністю закриває тіло).

Кіра Малєжик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта