Нова амбулаторія сімейної медицини з'явилася у Харківській області

09.09.2017 10:30 Суспільство
фото: ХОДА фото: ХОДА
Медичний заклад відкрився 8 вересня у Мерефі.

Після реконструкції працівники амбулаторії загальної практики сімейної медицини зможуть надавати послуги в окремій будівлі. Раніше жителі району отримували медичну допомогу у приміщенні Центральної райлікарні, - про це повідомляє сайт ХОДА.

- Сьогоднішня подія є знаковою, адже в рамках реформи особлива увага приділяється первинній ланці медицини. Нещодавно Харківську область відвідував Президент України Петро Порошенко. Він зазначив, що в пріоритеті розвиток сільської медицини.

Так, з держбюджету для будівництва нових амбулаторій буде виділено близько 4 млрд грн. Частину коштів буде направлено в наш регіон, - підкреслив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Усього в районі налічується 6 центрів первинної медико-санітарної допомоги.

- Ремонт в Мереф'янському центрі розпочато в минулому році. На сьогодні проведено капітальний ремонт приміщення, яке раніше знаходилося в жахливому стані.

Ми замінили покрівлю та комунікації. Також амбулаторія отримала нове обладнання: ваги кардіографи, комп'ютерну апаратуру і офісні меблі, - зазначив начальник відділу охорони здоров'я Харківської РДА Юрій Шматько.

На капітальний ремонт і обладнання з районного бюджету виділили близько 1 млн грн.

Кращі короткометражні стрічки для дітей презентували у Харкові 

Крім того, ремонт триває у КЗОЗ "Мереф'янська Центральна районна лікарня". Там йдуть роботи по відновлення будівлі моргу, готується до відкриття кабінет комп'ютерної діагностики.

Аліна Курлович
Автор: Администратор сайта