Нові «швидкі» і сучасне медобладнання отримали лікарні на Харківщині (ФОТО)

23.10.2015 06:00 Суспільство
Фото: Віктор Кочетов Фото: Віктор Кочетов
За словами губернатора, всього цього року закупили 22 автомобілі "швидкої допомоги". Решта 15 машин будуть передані в листопаді-грудні.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін передав 7 нових автомобілів "швидкої допомоги" колективу КУЗ "Харківська обласна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф".

За словами губернатора, всього цього року закупили 22 автомобілі "швидкої допомоги". Решта 15 машин будуть передані в листопаді-грудні, повідомляє сайт ХОДА.

 

"Ми неодноразово говорили, що система охорони здоров'я - це один із пріоритетів обласної адміністрації, у тому числі й тому, що система охорони здоров'я відчуває навантаження у зв'язку з близькістю зони АТО і великою кількістю переселенців. Тому матеріально-технічну базу потрібно зміцнювати, іншого шляху немає. Ми дуже відповідально до цього підійшли, напевно, вперше в історії в обласному бюджеті були закладені кошти на 20 автомобілів "швидкої допомоги", але за рахунок чесного, прозорого проведення тендеру ми закупили 22", - зазначив Ігор Райнін.

Крім того, губернатор передав лікарням регіону сертифікати на перелік медичного обладнання:

2 апарати ультразвукової діагностики захворювань;
1 наркозно-дихальний апарат;
2 апарати штучної вентиляції легенів;
2 стоматологічні установки;
5 реанімаційних моніторів пацієнта;
напівавтоматичний і автоматичний біохімічні аналізатори;
1 відеоларингоскоп;
1 гістерорезектоскоп;
2 рентгенівських апарати на 3 робочих місця і 1 рентгенівський апарат на 2 робочих місця;
2 ультразвукові скальпелі.

 

"Я далекий від думки, що це повністю переверне ситуацію в системі охорони здоров'я, але думаю, що як щорічна модернізація медичного устаткування або поповнення матеріально-технічної бази, - це хоч і невеликий, але крок вперед", - сказав голова ХОДА.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Роман Шупенко