Новий "котячий" вірус грипу стрімко забирає життя людей

24.01.2013 15:39 Суспільство
http://avivas.ru http://avivas.ru
У світі з'явився генетично новий вірус. Він вражає легені, людина задихається.

Виділили його восени 2012 року, пише ТСН.

Поки незрозуміло, звідки з'явився вірус (імовірно - від африканських котів, яких спеціально розводять задля секрету пахучих залоз, який потім використовують в парфумах), як він буде взаємодіяти з навколишнім середовищем, чи буде передаватися від людини до людини.

Тому і активних дій поки не проводиться. Відомо тільки, що він циркулює в арабських країнах: ОАЕ, Єгипті, Йорданії. І у нього досить висока смертність.

"Зараз у світі з'являється все більше вірусів-мутантів. Деякі з них - нащадки вже відомих нам, деякі зовсім нові. Наприклад, абсолютно новий коронавірус. Коронавіруси під мікроскопом - це як би кулі, оточені наростами - короною. Одна з форм цього вірусу - H1N1 - свого часу викликала епідемію атипової пневмонії або пташиного грипу. Але зараз з'явився генетично новий, не схожий на нього, коронавірус", - розповів головний терапевт РФ Олександр Чучалін.

У першу чергу коронавірус вражає глибокі, найдальші ділянки легенів. Тому крім звичайних симптомів застуди, людину, що заразилася, може переслідувати ночами брак повітря: важко спати на спині, виникає відчуття задухи. Це означає, що вражена частина легенів. Тому в жодному разі не можна затягувати з лікуванням.

Джерело: ТСН
Автор: Администратор сайта