Новий небезпечний вірус насувається на Україну з Європи

25.11.2013 14:05 Суспільство
http://ipc-feodosia.org/ http://ipc-feodosia.org/
В Угорщині вже почалася епідемія.

Сезонна епідемія грипу , на яку вже скоро очікують в Україні , загрожує співвітчизникам неприємними наслідками. Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я Угорщини , де епідемічний поріг було перевищено минулого тижня , новий вірус володіє характеристиками відразу декількох штамів , які були поширені в минулих роках, - пише “Сегодня”.

- Ми змушені констатувати , що проведена кампанія з вакцинації населення виявилася безрезультатною. Щеплення не захистили наших громадян , так як новий вірус виявився набагато могутніше попередніх , - йдеться в повідомленні угорського МОЗ.

Медики Угорщини акцентують увагу на тому , що ситуація ускладнена фактично повною відсутністю симптомів вірусу , через що багато пацієнтів звертаються за лікарською допомогою вже на останніх стадіях хвороби. А наслідки перенесення нового вірусу грипу на ногах можуть привести до пошкоджень мозку , органів слуху , нирок , а також репродуктивної системи.

Для того , щоб не стати жертвою епідемії , лікарі не рекомендують відвідування багатолюдних місць. При необхідності перебування в людному місці необхідно використовувати марлеві маски. Крім того , гарною профілактикою буде курс вітамінів для підвищення загального імунітету.

Нагадаємо, сьогодні харківський міський голова Геннадій Кернес з метою профілактики захворювання на грип заборонив організацію масових заходів.

Джерело: Сегодня
Автор: Администратор сайта