Новий номер медичного обслуговування вводять у Харківській області

04.06.2013 08:47 Суспільство
http://www.objectiv.tv/ http://www.objectiv.tv/
Про це сьогодні повідомив заступник губернатора Харківської області Ігор Шурма під час колегії.

Ігор Шурма доповів про хід реалізації у Харківській області Закону України "Про екстрену медичну допомогу". 

За словами Ігоря Шурми, пункти Закону реалізуються гідно: 

- Станом на 4 червня цього року бригадами екстреної медичної допомоги обслуговано 315412 викликів, 57,6% з яких – по м. Харкову та 42,4% – по районах області. Середня тривалість доїзду на виклик за цей період склала по місту Харкову 7 хв. 28 сек., по районах області – від 18 хв. 47 сек. Виконання нормативу доїзду по місту Харкову відбулось у 96,9% викликів, по області – в 98,1 %, - зазначив заступник губернатора.

Ігор Шурма повідомив про інновацію у медичному обслуговуванні населення Харківської області: незабаром харківські диспетчери прийматимуть виклики від пацієнтів за двома номерами 103 та 112. Працюватимуть паралельно дві служби, наразі підготовка роботи цих служб завершується. Така новація запроваджується в Україні уперше, зазначив І. Шурма. 

Також, за інформацією І. Шурми, у Харківському центрі екстреної медичної допомоги встановлене нове обладнання, яке дозволяє приймати кардіограми пацієнтів дистанційно. Тобто лікарі швидкої, які приїхали на виклик до пацієнта, мають змогу зробити йому кардіограму вдома, передати диспетчеру Центра на пульт. Уже на місці лікарі розшифрують кардіограму та поставлять діагноз. 

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта