Онкохворих дітей-харків’ян оздоровлять у Австрії

28.05.2015 09:31 Суспільство
Фото: http://fedpress.ru/ Фото: http://fedpress.ru/
Австрійці вкотре протягують руку допомоги Харкову. Влітку 12 онкохворих дітей з Харкова та області оздоровлятимуться поблизу Дунаю.

Вже протягом 19 років онкохворі маленькі харків’яни оздоровлюються в австрійському місті Іббс на Дунаї. Цей рік не виключення, влітку 12 пацієнтів харківської дитячої лікарні № 16 протягом 21 дня перебуватимуть у Нижній Австрії.

Кандидатів для поїздки завжди відбирають лікарі. Серед головних критеріїв - задовільний стан здоров'я пацієнтів, які вже пройшли курс хіміотерапії та перебувають на стадії ремісії захворювання, та обов’язкова згода батьків. Також береться до уваги і вік дітлахів — від 6 до 12 років (в окремих випадках до 14 років).

- Свіже повітря, вода, прогулянки добре відображаються на здоров’ї дітей, - підкреслює головний позаштатний дитячий гематолог Департаменту охорони здоров'я Харківської міськради Людмила Маренич. Она впродовж багатьох років супроводжує групи до Австрії.

Всі витрати з оформлення віз, перельоту та перебування харківських дітей у країні Альп бере на себе австрійська неурядова екологічна організація «Глобал 2000», яка вже протягом 20 років плідно співпрацює з першою столицею України в сфері охорони здоров’я.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта