Онкологія у 21 рік. Як харків'янин вилікувався від раку

12.06.2014 09:27 Суспільство
http://www.ichilovhospital.com/ http://www.ichilovhospital.com/
Страшний діагноз рак харків’янину Олександру поставили у 2008 році.

Тоді йому тільки-но виповнився 21 рік. У хлопця протягом більше ніж місяця стабільно трималася температура 37–37,5 ºС. Спочатку він списував це на звичайну застуду, тим паче, що на дворі була осінь. Терапевт з районної поліклініки направив Олександра на аналіз крові.

– Аналізи прийшли погані. Спочатку лікарі подумали, що це якась інфекція, і мене направили в інфекційну лікарню. Але там нічого не виявили, і тоді вже я потрапив до гематолога в Харківському обласному клінічному онкоцентрі в Помірках, – розповів Олександр. – Там мені поставили діагноз лімфоми Ходжкіна, друга стадія.
Лікування тривало рік. Олександр пройшов шість курсів хіміотерапії і опромінення. Після цього настала ремісія. Операційне втручання хлопцю не знадобилося. Сашку пощастило з типом раку – він добре піддається лікуванню. Відсоток виживання складає 95–96 %.
Звідки у хлопця, молодої людини, взялася онкологія, лікарі так і не визначили. Можливо, причиною стала погана екологія, можливо, спадковість – дідусь Олександра також хворів на рак.

– Я не відкидаю такий варіант, що вплинув Чорнобиль. Я народився в січні 1987 року, – каже хлопець. – Хоча я не можу сказати, що рак – це хвороба людей лише старшого віку. Сьогодні буває навіть, що діти вже народжуються з такими патологіями.
Зараз Олександр раз на рік проходить медогляд і робить томографію, постійно стежить за тим, чи не збільшені в нього лімфовузли. А от про українських медиків колишній онкохворий відзивається лише з теплом.

– Методи лікування лімфоми Ходжкіна всюди однакові. Те, що роблять у нас у Харкові, так само повторюють і за кордоном, – сказав хлопець.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" № 68 від 07.06.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта