Операційний блок вартістю майже шість мільйонів гривень відкрили у Харкові (ФОТО)

05.10.2012 08:00 Суспільство
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик

Сьогодні у «Харківській обласній клінічній травматологічній лікарні» після ремонту відкрився операційний блок.

У відкритті взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов та заступник голови ХОДА Ігор Шурма.


- Те, що я побачив, викликає повагу і захоплення тими людьми, хто займався створенням цього блоку — це і трудовий колектив, що був вимушений працювати без перерви, і будівельники. Дуже важливо, що повністю відремонтовано покрівлю , що є одним з найболючіших місць будь-якої лікарні. Якби цього не зробили, то ремонт міг би зіпсуватися через кілька місяців, - сказав Михайло Добкін.



Сергій Чернов також долучився до привітань.

- Ми сьогодні чітко визначаємо стратегію своєї роботи, тому економно та ефективно використовуємо бюджетні кошти і практично щомісяця відкриваємо нові операційні блоки, відремонтовані лікарні чи інші соціальні об'єкти по всі Харківській області, - наголосив Сергій Чернов.


Як розповів Ігор Шурма, в ході реконструкції було відремонтовано 2200 кв. м. покрівлі та 800 кв. м. площі операційного блоку. Було відкрито 7 нових операційних залів з 9- ма столами, що пристосовані для ендопротезування великих суглобів, для проведення ортопедо-травматологічних втручань у дітей; для здійснення втручань за допомогою лапароскопічної техніки, у тому числі, і при таких операціях на суглобах.

- В цьому році на ремонт було виділено 2 млн 560 тис. грн, - повідомив Ігор Шурма. Також він додав, що всього на ремонт операційного блоку, що розпочався у другій половині 2010 року, на закупку обладнання для операційних, медикаментів та на рентген-апарат було витрачено 5 млн 800 тис. грн.

Як повідомив заступник головного лікаря Олександр Козирєв, за рік у лікарні проводять близько 100 ендопротезувань, близько 300 операцій на хребті, близько 700-800 синтезів крупних кісток, 300 артроскопій, 400 лапароскопій.

 

 - В операційному блоці є система вентиляції, кондиціювання, тому хворий не буде замерзати, а хірургам не буде спекотно. Від мікроклімату багато чого залежить, - розповів лікар. Також він повідомив, що першу операцію планують провести уже в понеділок - 8 жовтня.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта