Оперблок, спроектований віце-губернатором, відкрили на Харківщині

22.11.2012 13:38 Суспільство
Сьогодні в Дергачівській центральній районній лікарні відкрили реконструйований операційний блок на дві операційні палати.

Як зазначив заступник голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма, операційний блок в Дергачах - передостанній блок, який відкривають в Харківській області цього року. На сьогодні в регіоні створено уже 10 оперблоків.

- У нас на черзі відкриття оперблоку в Богодухівській центральній районній лікарні, - повідомив Ігор Шурма. - Створення такого операційного блоку дає можливість нашим лікарям реалізувати свій потенціал, проводити планові операції за участі фахівців третього рівня, тобто представники обласних клінічних лікарень можуть запрошувати представників інститутів, академій — всі умови для цього є.

На проведення реконструкції операційного блоку з обласного бюджету було виділено 1 млн 80 тис. грн. Окрім того, 120 тис. грн було витрачено з місцевого бюджету.  На закупку сучасного медичного обладнання та оснащення операційного блоку з обласного бюджету було виділено 378, 92 тис. грн. В лікарні з'явилися нові столи операційні, лампи безтіньові діатермокоагулятори, відсмоктувачі хірургічні.

Головний лікар Дергачівської центральної районної лікарні Дмитро Дончак під час відкриття оперблоку подарував Ігору Шурмі фарби - заступник губернатора власноруч малював проект нового операційного блоку.

- Ми б ніколи не відкрили цей операційний блок, якби в ролі архітектора і зодчого не виступив Ігор Михайлович. Так намалювати міг лише художник від душі, - сказав Дмитро Дончак.

Як розповів завідувач хірургічним відділенням Дергачівської центральної районної лікарні Роман Король, в одній операційній робитимуть планові «чисті» операції, в іншій — ургентні «брудні».

- Тепер у нас будуть розділені потоки - «гнійні» хворі і «чисті» хворі. І ці потоки не повинні пересікатися, - каже лікар. - Нам набагато зручніше буде працювати.

Першого пацієнта у відреставрованій операційній прооперують уже в понеділок.

У Дергачівській лікарні оперуватимуть також пацієнтів із Золочівського району. За словами Романа Короля, близько 30 % пацієнтів лікарні — мешканці інших районів області та Харкова.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта