Отруєння дітей в Харківській області: медики встановили причину

05.05.2017 11:45 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
26 та 27 квітня серед дітей навчально-виховного комплексу у селі Оскіл Ізюмського району Харківської області зареєстровано 6 випадків інфекційних захворювань.

26 квітня поточного року до відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги Ізюмської ЦМЛ було доставлено шестеро дітей дошкільного підрозділу Оскільського НВК з попередніми діагнозами ГЕК, ГРВІ з кишковим синдромом.

Відповідно до листа Управління Держпродспоживслужби в Ізюмському районі, при епідрозслідуванні зазначених випадків захворювань попередні діагнози госпіталізованих дітей не підтвердились. Заключні діагнози за інформацією Ізюмської ЦМЛ від 3 квітня наступні: у чотирьох дітей - функційне порушення травлення; у п’ятої дитини - гострий гастроентерит нез’ясованої етіології, а у шостої - ГРВІ фаринготрахеїт, кишковий синдром. Про це повідомляє сайт Ізюмської РДА.

В ході лабораторного контролю за результатами проведених досліджень з'ясовано, що погіршення стану здоров’я вихованців викликане вірусною інфекцією та не пов’язане з вживанням харчових продуктів у закладі. 

Наразі всі госпіталізовані діти направлені на амбулаторний нагляд за місцем проживання, загрози життю та здоров’ю дітей немає.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта