Отруєння дітей: у лікарні під Харковом більше десяти постраждалих

25.11.2016 13:10 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
В результаті масового отруєння під час поїздки на танцювальний конкурс в Кам'янець-Подільському постраждали діти з кількох областей України.

За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби серед осіб, які брали участь у фестивалі «Перлина Кам'янець», який проходив 19-21 листопада 2016 року в Кам'янець-Подільському Хмельницької області, в результаті спалаху гострої кишкової інфекції станом на 24 листопада постраждала 109 людей - 94 дитини і 15 дорослих.

Серед отруєних діти з Київської, Дніпропетровської, Сумської, Львівської, Івано-Франківської, Харківської, Миколаївської областей, а також діти з Києва і Одеси.

Кількість зареєстрованих звернень постраждалих по медичну допомогу за місцем проживання:

м. Київ - 13 осіб (11 дітей, 2 дорослих);

Київська область (м. Бровари) - 19 осіб (15 дітей, 3 дорослих);

Дніпропетровська область - 11 осіб (11 дітей);

м. Одеса - 8 осіб (6 дітей, 2 дорослих);

Сумська область - 20 осіб (19 дітей);

Львівська область - 8 осіб (6 дітей, 2 дорослих);

Івано-Франківська область - 15 осіб (13 дітей, 2 дорослих);

Харківська область - 14 осіб (11 дітей, 3 дорослих);

Миколаївська область - 1 дорослий.

Які ліки подешевшають в наступному році 

Діти проживали і харчувалися в готелі "Ксенія" в селі Врублівці Кам'янець-Подільського району. Після обіду на базі іншого комплексу в Кам'янець-Подільському вони забрали залишки продуктів із собою і споживали їх ввечері і наступного ранку. Відзначимо, що у обох комплексів один власник. При обстеженні комплексу "Ксенія" виявили порушення санітарних норм і правил, - передає РБК-Україна.

Станом на 25 листопада учасники ансамблю повернулися в Валки, всі вони госпіталізовані до Валківської центральної районної лікарні для подальшого лікування, - повідомляє SQ.

З метою недопущення поширення інфекції на території Валківського району за місцем проживання учасників ансамблю організовані профілактичні та протиепідемічні заходи.

Микола Мельник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта