Пацієнти зможуть довести вину лікарів

01.10.2012 10:56 Суспільство
Копм’ютер зафіксує кожний виклик Копм’ютер зафіксує кожний виклик
Диспетчерська служба у новій системи швидкої допомоги, яка буде введена в дію законом «Про екстрену медичну допомогу», допоможе встановити відповідальність лікарів.

Про це сьогодні повідомила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова під час візиту до Харківського обласному перинатальний центру.

– Диспетчерська в цій новій системі виконує дуже важливу роль. Раніше автомобілі «швидкої допомоги» могли знаходитися де завгодно. Точки тимчасового розташування автомобілів далеко не у всіх регіонах були розташовані вірно, їх взагалі було мало, автомобілі іноді використовувалися не за призначенням. За новими правилами диспетчерська служба організує систему управління автомобільним парком. По-перше, сучасні навігаційні системи дозволять відслідкувати де знаходиться автомобіль і чи вільний він. Вибирається найбільш оптимальний маршрут доїзду до пацієнта. Ведеться архів даних, який буде важливий у майбутнььому для доказової медицини, для рішення такого важливого питання, як відповідальність пацієнта та лікаря за медичну послугу, – сказала Ірина Акімова.
Також вона зазначила, що для певної допомогти в реалізації закону «Про екстрену медичну допомогу» був прийнятий новий національний проект «Вчасна допомога».
– Зараз формується техніко-економічне обґрунтування проекту, який у першу чергу буде реалізоване на пілотних регіонах. Харківський диспетчерський центр швидкої медичної допомоги у значній мірі слугує моделлю для цього проекту, - зазначила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України.
Фінансування проекту «Вчасна допомога» буде відбуватися через Агентство національних інвестицій.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта