Популярні ліки від грипу чиновники назвали маячнею

27.09.2013 12:15 Суспільство
http://irecommend.ru/ http://irecommend.ru/
Анаферон, афлубін та ангістол не допомагають від хвороби.

Серед ліків, що зареєстровані Міністерством охорони здоров’я, є такі, що не допомагають у лікуванні грипу, зокрема це анаферон, ангістол та афлубін, пише УНН. Так, у цих препаратах не знайдено жодного атому діючої речовини. Про це повідомив під час прес-конференції начальник інформаційно-аналітичного управління Державної служби України по лікарським засобам Володимир Бортницький.

- Зараз країна стоїть напередодні епідемії грипу і вже розпочинаються черги в аптеках, розпочинається зловживання цінами та нав’язування ліків пацієнтам України, проте ці препарати засобами лікування назвати не можна. Я говорю про ті препарати, які були зареєстровані на території України. Якщо говорити про грип, то це анаферон, ангістол, афлубін, у складі яких немає жодного атому діючої речовини, - зазначив Володимир Бортницький.

Окрім цього, за його словами, дані ліки виписують не лише для лікування грипу, але й для герпесвірусної інфекції та гепатиту.

- Одного анаферону в Україні в рік продається на 84 млн грн. А якщо говорити про цілу групу цих пустих препаратів для лікування вірусу грипу, то сума продажів сягає 300 млн грн, - сказав він.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта