Препарат харківського виробництва потрапив у список заборонених ліків (Фото)

15.08.2016 11:01 Суспільство
Фото:xpress.sumy.ua Фото:xpress.sumy.ua
Цього тижня опублікували список ліків, заборонених в Україні після смерті дитини у сусідній Сумщині.

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками опублікувала низку розпоряджень, якими тимчасово заборонила продаж ліків у зв'язку з цим нещасним випадком.

Так, згідно з розпорядженням відомства, по всій території України припинена реалізація розчинів для ін'єкцій: НО-ШПА 20 мг/мл по 2 мл в ампулах № 25 (5х5) виробництва угорського заводу Хіноін; Дексаметазону фосфат 4 мг / мл по 1 мл в ампулах виробництва ПАК Фармак Україна, порошку для розчину для ін'єкцій Цефотаксим по 1 г у флаконах, 10 флаконів в пачці виробництва ПАТ Київмедпрепарат і також Новокаїн 5 мг/мл в ампулах по 5 мл виробництва АТ Лекхім-Харків.



Нагадаємо, 9 серпня в Сумську дитячу поліклініку звернулася мама із семирічним хлопчиком. Лікар поставив дитині діагноз обструктивний трахеобронхит, призначив лікування і направив на денний стаціонар. В маніпуляційному кабінеті після ін'єкції стан дитини раптово погіршився. Більше години лікарі проводили реанімаційні заходи, проте хлопчика не вдалося врятувати.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником, що спричинило смерть семирічного хлопчика. Наразі досудове розслідування триває.

Максим Грек

Джерело: НВ
Автор: Менеджер сайта