Про ефективність вакцинації на Харківщині розповіла експерт

15.12.2016 17:00 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Основним заходом боротьби проти розповсюдження захворюваності є вакцинація. На Харківщині щеплення провели близько 4 000 осіб.

Та, за словами завідувача відділенням організації епіддосліджень ДУ ''Харківського обласного лабораторного центру МОЗ України'' Тетяни Карлової, на жаль, сьогодні вакцинація не ефективна.

 - Це відбувається з різних причин. Через відсутність вакцини, через несвоєчасну її реєстрацію, через неможливість закупівлі, через те, що вона не є обов'язковим заходом, та інші фінансові питання, - розповіла епідеміолог.

За даними епідеміолога, сьогодні в області щеплення провели близько 4 000 осіб, з них більше половини - медичні працівники. Та попри те, що сезон хвороб відкрито, вакцинуватися, за словами спеціаліста, ще не пізно.

- 13 грудня у Обласний аптечний склад надійшла нова поставка вакцини Ваксігрип, яка найближчим часом розповсюдиться по аптеках області, - зазначила спеціаліст. - Але хочу нагадати, що вакцинація осіб не захищає їх від захворюваності, але гарантує перенесення хвороби в більш легкій формі та не допускає летального результату.

Нагадаємо, перевищення показника епідпорога зафіксоване у 9 районах області: Балаклійському, Барвінківському, Борівському, Вовчанському, Ізюмському, Кегичівському, Краснокутському, Куп’янському, Нововодолазькому, а також в містах Харків, Люботин, Ізюм та Куп’янськ.

Де купити дешеву ялинку на Харківщині

На даний час тимчасово призупинено навчально-виховний процес повністю у 45 закладах (Первомайського, Вовчанського, Кегичівського, Куп’янського районів) і в окремих класах шкіл Люботина, Куп’янська і Дворічанського району.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта