Про стан здоров'я запитала держава у мешканців Харківщини (РЕЗУЛЬТАТИ)

03.12.2012 08:44 Суспільство
Держстат України провів вибіркове опитування 11 000 домогосподарств, з них 646 - у Харківській області.

Мета - дізнатись у людей, як вони оцінюють стан свого здоров'я та який рівень медобслуговування існує в регіонах.

За даними опитування, стан здоров'я як «добре» охарактеризувало 26% населення Харківщини, що на 20 % нижче аналогічного показника по Україні. Стан здоров'я як «задовільний» вважають 64 % населення області, по Україні цей показник склав 44%.

«Поганий» стан здоров'я, як в середньому по Україні, так і по області, має кожен десятий житель.

Жінки схильні оцінювати своє здоров'я нижче, ніж чоловіки. Так, «добрий» стан здоров'я серед населення у працездатному віці відзначили 57% чоловіків та 52% жінок країни.

Серед осіб пенсійного віку добре себе почувають 10% чоловіків та 7,5% жінок.
Якщо порівнювати самооцінку здоров'я членів домогосподарств, які проживають у міських поселеннях та сільській місцевості, то частка людей, які відчувають себе «добре», в сільській місцевості на 2 % вище. Це пов'язано зі значно меншим негативним впливом екологічних, техногенних факторів та психоемоційних перевантажень, притаманних способу життя мешканців сучасних міст, особливо великих.

Найбільша частина населення України, яка оцінила стан здоров'я як «добре», відзначена в Чернівецькій області - 65%, а найменша - у Харківській області - 26%. Істотний вплив на таку оцінку стану здоров'я населення області значною мірою мають такі фактори як урбанізація та темпи індустріалізації.

Ігор Борисов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта