Проблема із вакцинами у Харкові. Подробиці

06.01.2015 11:39 Суспільство
novostiua.net novostiua.net
Чи є зараз в області дефіцит вакцин БЦЖ, туберкуліну, вакцини проти сказу та інших.

На це питання "СК" відповів директор державного оптово-роздрібного підприємства «Обласний аптечний склад» Андрій Бакаєв.

– Зараз у нас велика проблема з вакцинами. Єдине підприємство в Україні, що виробляє більшість вакцин, наш харківській «Фармстандарт-Біолік», протягом двох – трьох років не працював. А тому зараз на території України взагалі немає антирабічного імуноглобуліну (препарат від сказу). Купити його ніде, бо він не виробляється вітчизняним підприємством ПуАТ «Фармстандарт- Біолік». А імпортного аналогу на території України не зареєстровано. Виходить так: якщо людину вкусить скажена тварина, то шанси вижити в неї мінімальні.

Також на заводі не виготовляється сироватка проти дифтерії та анатоксин протиправцевий. А вони є життєво необхідними. За нашими даними, підприємство не планує виробляти ці вакцини навіть наступного року.

Зараз є вакцина БЦЖ. Це завдяки тому, що прийняли Закон, згідно з яким препарати, на які закінчилася реєстрація, можна продавати, якщо дозволяє термін придатності. Була проблема і з туберкуліном. Але ПуАТ «Фармстандарт- Біолік» почав його виробляти. Варто відзначити, що російський туберкулін коштує понад 1000 грн, а харківський – 530 грн. Різниця – колосальна. Таким чином економляться кошти місцевих бюджетів.


Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта