Проблемне пологове відділення під Харковом відремонтують

24.09.2013 10:20 Суспільство
http://www.nashagazeta.ch http://www.nashagazeta.ch
Пологове відділення у Краснограді можуть почати ремонтувати уже наступного року.

Мешканці міста не хочуть народжувати у пологовому відділенні, тому що там немає належного ремонту. На умови у пологовому відділенні вони скаржилися голові Харківської обласної ради Сергію Чернову під час його особистого прийому у Краснограді, який відбувся у липні.

Так, як розповів кореспонденту “СК” директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, половина пологового відділення відремонтована. На ремонт другої половини потрібно півтора мільйона гривень.

- Поки можливості Красноградського районного бюджету не дозволяють вирішити це питання. На жаль, те ж саме стосується і обласного бюджету, - пояснив Олександр Галацан.

За вісім місяців поточного року в цьому відділенні прийняли близько 300 пологів. До речі, за останні три роки ця цифра практично не змінювалася. На таку кількість породіль у відремонтованій частині відділення приміщень ліжок зараз вистачає.

- Там створено добрі умови: сучасні пологові зали, шість палат, призначених для спільного перебування в них породіллі й немовляти. Звісно, необхідно відремонтувати й те, що залишилося, але й наявні ресурси задовольняють потреби лікарів і пацієнток. Щоб вирішити це питання, наступного року будемо просити субвенцію з держбюджету або плануватимемо якусь цільову дотацію Красноградському районному бюджету. Це питання в нас сьогодні на контролі, - поінформував директор профільного Департаменту.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта