Програму оновлення лікарень буде розроблено на Харківщині

23.07.2012 10:05 Суспільство
Під час візиту до Зміївського району віце-губернатор Ігор Шурма розповів журналістам і про стан медицини в області, і про плани її розвитку.

 За словами віце-губернатора, на сьогодні в Україні немає єдиної системи реформи охорони здоров’я. Харківську модель спрямовано на розвиток первинної ланки – медицини в селі.

- Люди, що проживають у селі, мають право на кваліфікаційну медичну допомогу. Тут умови значно відрізняються від тих, що в місті. Необхідно повернути довіру людей до сільських лікарень, – наголосив Ігор Шурма.

А оскільки всі сільські амбулаторії є структурними підрозділами районних лікарень, за основне завдання для себе керівництво регіону вважає створення сучасних якісних стоматологічних і фізіотерапевтичних кабінетів. Це необхідно, аби сільські жителі мали змогу отримати кваліфікаційну первинну медичну допомогу. Віце-губернатор пообіцяв, що до кінця року промоніторять усі лікарські амбулаторії області (а їх декілька сотень), і в результаті буде розроблено довгострокову програму оновлення матеріально-технічної бази лікарень Харківщини.   
 
До довгострокового плану розвитку медицини області належить створення хоспісних установ.

- У сільській місцевості, де панує тиша і спокій і де є можливість організувати догляд за людьми, потрібно розглядати варіанти створення паліативної опіки через мережу хоспісів. Зараз у Харкові вже функціонує один такий заклад, але ж і в районах люди потребують такої допомоги, – розповів Ігор Шурма.   

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №87 від 21.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта