Районну лікарню під Харковом заполонили приватні аптеки

03.06.2013 11:47 Суспільство
http://www.fgu-obp.ru/ http://www.fgu-obp.ru/
Голова Красноградської РДА Роман Квартенко розповів про умови лікування хворих у районній лікарні та найближчі плани відродження якісного медобслуговування в районі.

– Зараз у Харківській області велика увага приділяється розвитку медицини. А як справи у цій сфері на Красноградщині?

– Одна з найбільших проблем району – це низький рівень медичної допомоги. Поки що не вдається повністю навести в цьому порядок. Але це справа найближчого часу.

Коли я вперше зайшов до Красноградської центральної районної лікарні, не міг знайти жодної таблички, на якій би було написано, який лікар і коли приймає тут пацієнтів. У лікарні весь перший поверх – приватні аптеки. Замість віконця реєстрації, роздягальні – аптеки. На другому поверсі – те саме. Коли почав розбиратися, виявилося, що лікарняні площі здаються за безцінь. А власники аптек заробляють тут колосальні гроші, тому що аптечний бізнес – дуже прибутковий. Так, бізнес і повинен заробляти, але ж не у збиток здоров’ю.

Крім того, за останні два роки в районній лікарні повністю було знищено зубопротезування, і тепер люди їдуть лікуватися до Харкова.

– І який ви бачите вихід?

– Лікарня невдовзі має стати міжрайонною. Тут мають з’явитися пологовий і операційний зали (до речі, зараз 50 % жінок народжують у Харкові або ж у Новій Водолазі). Тому зараз, перш за все, перед нами стоїть завдання навести порядок у лікарні й залучити в район висококваліфікованих фахівців. Але тут виникає ще одна проблема: їм потрібно житло, і зараз ми разом із Красноградським міським головою Володимиром Максимом шукаємо вільний житловий фонд.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №65 від 01.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта