Раціон у спеку. Лікарі радять переходити на білі та зелені овочі та фрукти

Раціон у спеку. Лікарі радять переходити на білі та зелені овочі та фрукти

cherkasy.all.biz

У спеку варто підкоригувати свій щоденний раціон, перейти на полегшений варіант.

Не рекомендується їсти продукти, що зігрівають ізсередини, наприклад, мед і сало. Ту саму функцію має і алкоголь, тому краще обмежити себе щодо келиха пива чи чогось міцнішого. Перед сном не слід вживати «важкі» страви, як-от смажене м’ясо, адже перетравлення важкої їжі викликає підвищення температури тіла й посилює потовиділення.

Натомість краще вживати нежирні молочні продукти, які добре втамовують спрагу. А ще охолоджують організм і допомагають адаптуватися до спеки продукти з легким терпким смаком (хурма або банани) і всі овочі-фрукти зеленого й білого кольорів.

Читайте також: ЧОМУ САЛО - ВОРОГ ДЛЯ СЕРЦЯ. КОМЕНТАР КАРДІОЛОГА
                     ЧОМУ ХЛІБ З МАГАЗИНУ ШКІДЛИВИЙ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я. ДУМКА ХАРКІВСЬКОГО ШЕФ-КУХАРЯ

– Коли припікає, потрібно вживати достатню кількість рідини. Якщо із серцем усе в нормі, то й до 3 л на день. Якщо є захворювання – 1–1,5 л. Намагатися пити звичайну негазовану воду, зелений чай, – продовжує лікар.

Ще одна хитрість – звичайну воду можна замінити водомісткими овочами і фруктами, наприклад, огірками, помідорами, кавуном. Завдяки їм організм отримує додаткову порцію вітамінів і мінеральних речовин. Гарячий зелений чай, який п’ють жителі жарких країв, теж корисний у спеку, бо добре регулює теплообмін в організмі людини.

Тетяна Лісна, повний матеріал з газети "Слобідський край" № 66-67 від 06.06.2015

За матеріалами:СЛОБIДСЬКИЙ КРАЙ