Рецепт сирної паски від директора недільної школи при Свято-Олександро-Невському храмі

17.04.2014 13:52 Суспільство
http://donbass.ua/ http://donbass.ua/
Сирна паска від матінки Світлани Козачкової

Цю паску мені довелося одного разу пробувати – ніжна, вона буквально танула в роті, а – матінка Світлана підкладала мені скибочку за скибочкою в тарілку і примовляла: «Їжте, їжте, я багато зробила, на всіх вистачить». Навколо крутилася дітвора з тарілками, на яких – та сама паска і цукерки (матінка Світлана – директор недільної школи при Свято-Олександро- Невському храмі), а я швидко писала на швидку руку рецепт на обривку паперу. Він у мене зберігся...

Отже, нам знадобляться 2 кг сиру (краще, звичайно, домашнього ), 500 г цукру, 8–10 жовтків від домашніх (!) яєць, 500 г масла, 500 г сметани, 1 пачка ваніліну, багато (скільки не шкода) родзинок, 1 кг мигдалю.

Мигдаль підготувати – порізати (на 6 частин кожне зернятко). Жовтки збити з цукром, додати масло і тільки потім – сметану. Усе ретельно перемішати із сиром, додати родзинки й горіхи. Форму викласти марлею, викласти туди масу і тримати під пресом при кімнатній температурі близько шести годин, потім вийняти з форми і покласти в холодильник.

Рецепт записувала Інна Можейко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта