Ревізори у дитсадки та школи Харківщини їздитимуть без попередження

04.03.2013 07:00 Суспільство
http://pda.ria.ru http://pda.ria.ru
Голови райдержадміністрацій повинні тримати на постійному контролі якість продуктів харчування, якими забезпечуються дитячі садки, школи, та інтернати Харківської області.

Про це в ході селекторної наради зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

- Я даю вам доручення без попередження виїжджати до будь-якої установи і особисто перевіряти якість продуктів і рівень приготування їжі для дітей. Якщо звідкись надійдуть скарги на, приміром, неякісне м'ясо, рибу або в'ялі яблука – ви будете нести за це відповідальність, – підкреслив Євген Савін. За оперативною інформацією територіальних відділів освіти майже 82 тис учнів 1-4 класів (99,4%) в Харківській області забезпечені безкоштовним харчуванням за рахунок місцевих бюджетів. За словами директора департаменту освіти та науки Харківської облгоcадміністрації Романа Шаповала, учні 5-9 классів охопленні гарячим харчуванням за батьківські кошти більш ніж на 66%. Норми харчування у навчальних і оздоровчих закладах, затверджені кабінетом міністром України є единими для всіх регіонів Харківщини.

Cередня вартість одноразового харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів складає 6 гривень на день. Слід зазначити, що в деяких районах вартість харчування вища, наприклад в Борівському районі дітей годують на 9 гривень, в Зачепилівському - на 7 гривень. Середня вартість одноразового харчування в дистадках області складає 12 гривень на день, проте в багатьох районах вартість харчування збільшена від 13 до 15 гривень рішенням місцевих рад.

За його словами, в деяких сільских школах відсутні їдальні. Районним державним адміністраціям необхідно здійснити заходи для організації харчування в цих школах.

Андрій Войніцький

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта