Результати медогляду: в 14 районах Харківщини - жодної здорової дитини

08.11.2013 16:00 Суспільство
obozrevatel.com obozrevatel.com
Про це сьогодні в ході наради повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан.

- У Близнюківському, Борівському, Золочівському, Краснокутському, Печенізькому, Сахновщинському, Чугуївському районах та місті Ізюм у 100% дітей виявлена та чи інша соматична патологія, - сказав він. - Тобто серед оглянутих школярів на цих територіях немає жодної здорової дитини. І це не є дивним. В той же час, що є достатньо незрозумілим, той факт, що в Кегичівському, Вовчанському та Богодухівському районах та місті Куп’яньск показники виявленої патології коливаються від 27,2% до 43,8%, що потребує детального аналізу. 

Також Олександр Галацан підкреслив, що при щорічному медичному огляді не зменшується рівень дітей із вперше виявленною патологією. А це свідчить про недостатню якість проведених оглядів в попередні роки.

-Так, відсоток дітей, у яких вперше виявлені патології у вересні-жовтні поточного року становить 34,2%. В той же час в Зачепилівському районі цей показник 53,6%, а в Харківському - 49,4%. Майже такі самі показники в багатьох районах області. При цьому в Краснокутському, Красноградському, Чугуївському, Вовчанському районах та місті Ізюм питома вага вперше виявлених паталогій коливається від 2,9% до 15,8%. Ці показники докорінним чином відрізняються від середнього по регіону. А загальна захворюваність в цих регіонах є водночас достатньо високою, - підкреслив Олександр Галацан.

Артем Богдан

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта