Швидку допомогу мають надавати у будь-якій медустанові області - прийнято закон

11.09.2012 06:52 Суспільство
http://sannews.com.ua http://sannews.com.ua

Карету швидкої допомоги мають прийняти і надати меддопомогу пацієнту у будь-якій лікарні або медустанові.

Такі вимоги введені відповідно до Закону «Про екстрену медичну допомогу», підписаного Президентом України 5 липня.

Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, пише сайт ХОДА.

За його словами, у всіх областях почалася робота з реформування системи швидкої медичної невідкладної допомоги та створення структур екстреної медичної допомоги. Ця допомога буде базуватися на існуючій системі швидкої невідкладної медичної допомоги, але в ній будуть доповнення.

- Сама система управління екстреної допомоги переходить на обласний рівень. Це означає, що всі виклики і з міста, і з районів області, і з сіл, і з автотрас будуть надходити в єдину диспетчерську службу. Екстрена медична допомога буде синхронно діяти з МНС, міліцією. Дзвінки буде надходити по двох каналах: за телефонами «103» і «112», - підкреслив Ігор Шурма.

    За його словами, відповідно до нового закону екстрену медичну допомогу зобов'язані надавати в кожному лікувальному багатопрофільному закладі. Будь-який стаціонар, який вважається багатопрофільним, буде мати у себе відповідне відділення.

- Прийняти карету швидкої допомоги зобов'язані будуть, наприклад, навіть радіаційний стаціонарний диспансер або госпіталь для ветеранів війни. А при виникненні гострої та невідкладної ситуації таку допомогу надаватимуть в і найближчій медустанові. У створені відділення екстреної медичної допомоги людина поступить для більш детального обстеження та екстреної допомоги, а далі, якщо знадобиться лікування, пацієнта направлять до профільних відділень, - зазначив заступник голови ХОДА.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта