Скільки коштує сурогатна мати у Харкові

13.01.2014 10:40 Суспільство
http://gortenzija.com/ http://gortenzija.com/
Для біологічних батьків процедура сурогатного материнствав обійдеться у суму близько 200 тис.грн.

До майбутніх сурогатних матерів висувається цілий ряд вимог. Це має бути жінка від 20 до 35 років, у якої вже є власна здорова дитина. Потенційна сурмама повинна пройти обстеження на предмет соматичного та психічного здоров’я. Якщо вона заміжня, то має надати письмову, завірену в нотаріуса, заяву чоловіка про згоду на участь дружини у процедурі.

– Бажано, щоб це була родичка або близька подруга подружжя: мати, сестра, тітка... Але можна взяти на цю роль і сторонню людину. Зараз, наприклад, в Інтернеті велика база жінок, які не проти виносити й народити для інших людей дитину, – розповів "СК" лікар-репродуктолог, кандидат медичних наук, старший медичний співробітник Інституту проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, один з групи медиків, що провели першу в нашій країні успішну процедуру запліднення сурогатної мами з подальшим народженням дитини Володимир Піняєв.

Що стосується вартості проведення процедури сурогатного материнства, то в Харкові вона обійдеться близько 20–30 тис. грн, залежно від клініки. Окремо оплачуються послуги жінки, яка виношуватиме дитину. «Гонорар» батьки обговорюють особисто з майбутньою сурмамою, після чого укладають договір, який завіряється в нотаріуса.

Сьогодні існує багато агентств, які пропонують посередницькі послуги у процедурі сурогатного материнства: підбір жінки та проведення її повного обстеження, пошук клініки, юридичне супроводження протягом усієї вагітності та після пологів тощо. У середньому майбутнім батькам пакет All inclusive обійдеться в суму близько 200 тис. грн (сюди не входять послуги клініки репродуктивної медицини та медпрепарати). З цих грошей сурогатна мати отримає 15 тис. доларів одноразової компенсації і 8 тис. грн на одяг. Біологічні батьки також мають забезпечити жінку житлом на час вагітності та утримувати її (у середньому 300 доларів на місяць).

Знайти сурогатну мати можна й самостійно. В Україні жінки оцінюють свої послуги у суму від 10 тис. доларів. У Росії ціни вищі і стартують від 25 тис. доларів. Через це до нас приїжджають «народжувати» пари зі всього світу.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобіжський край" №4-5 від 11.01.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта