Стратегію реформування медицини на Харківщині ухвалили депутати

29.10.2015 11:45 Суспільство
Фото: muctuadbod.ucoz.net Фото: muctuadbod.ucoz.net
Харківська облрада затвердила Стратегію побудови нової системи охорони здоров’я та медичної освіти у Харківській області на період до 2020 року.

Стратегія базується на збереженні трирівневої системи організації та надання медичної допомоги населенню області, але зі змінами принципів управління та фінансування галузі охорони здоров’я на всіх рівнях медичної допомоги. 

Основними завданнями Стратегії є подальший розвиток первинної ланки медичної допомоги, зміни у структурі вторинної медичної допомоги, розвиток третинного рівня медичної допомоги.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, реформування першого рівня системи (первинної медико-санітарної допомоги) в області вже успішно проведено. Так, було створено 32 первинні центри медико-санітарної допомоги в кожному районі та кожному місті обласного значення. У цих центрах юридично і функціонально зосереджені всі лікарські та фельдшерські підрозділи, які діють на конкретних територіях.
«Це дозволить надалі розвивати систему первинної допомоги, лікарям - отримати індивідуальні ліцензії та працювати в рамках індивідуальної лікарської практики», - уточнив Олександр Галацан.

У рамках реформи другого рівня системи передбачається створення 10 міжрайонних об'єднань лікарень. Таким чином, з'являться госпітальні округи.
Третій рівень системи (спеціалізована мережа медустанов обласного підпорядкування), на думку керівника медичної галузі в регіоні, повинен зберегтися, але його необхідно посилити за рахунок впровадження сучасних технологій.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта