Третині вагітних призначають кесарів розтин. Харківські лікарі придумали, як з цим боротися

14.03.2013 11:35 Суспільство
http://www.baby.ru http://www.baby.ru
Харківський регіональний перинатальний центр буде співпрацювати з швейцарськими спеціалістами.

- За 10 місяців роботи у нашому центрі відбулося 1584 пологів. Майже 10 % з них несвоєчасні. Збільшилася й питома вага операцій кесарів розтин, які склали 33 %, - сказала заступник головного лікаря — керівник Регіонального перинатального центру у складі КЗОЗ “Обласна клінічна лікарня — Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”.

За словами Ірини Кондратової, цей показник перевищує середньостатистичний. Причиною призначення операцій стали перші пологи із кесарів розтином, рубці на матці у жінок та різного роду патології. Тим не менш, 36 % жінок, які пройшли через операцію, були відносно здоровими.

- Цей контингент може бути резервом для зниження кількості пологів, проведених хірургічним шляхом, - сказала Ірина Кондратова.
Керівник Регіонального перинатального центру наголосила на необхідності співпраці з експертами україно-швейцарського проекту “Здоров'я матері і дитини”. Це дозволить покращити проведення багатьох акушерських практик, зокрема, діагностику ще ненародженої дитини, а також знизить кількість кесаревих розтинів.

- Звичайно, це вимагає додаткових капіталовкладень та закупівлі нової апаратури, - додала лікар.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта