Ціни на ліки для гіпертоніків знизяться з першого серпня (ПЕРЕЛІК ЛІКІВ)

18.07.2012 11:28 Суспільство

З 1-го серпня ціни на певні лікарські препарати для гіпертоніків знизяться. Кожний хворий, щоб придбати ліки за зниженою ціною,  повинен отримати від лікаря рецепт на придбання ліків.

Про це повідомив начальник Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олександ Галацан.

Відпуск лікарських засобів з частковим відшкодуванням  здійснюється аптеками за рецептами, виписаними лікарями лікувально-профілактичних закладів за місцем проживання людини. На одному рецептурному бланку лікар виписує лише один медикаментозний препарат, але не більше, ніж для місячного курсу лікування. Тобто, не треба буде кожної неділі ходити до лікаря по рецепти.

25 квітня 2012 року було прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».

Згідно із цим документом в Україні реалізовуватиметься пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.
              
Ціни знизять на сім лікарських засобів для лікування гіпертонії: Еналаприл, Лізиноприл, Бісопролол, Метопролол, Небіволол, Амлодипін, Ніфедипін.

Але в зв`язку з тим, що різні фармацевтичні компанії використовують різні назви препаратів,  до складу яких належать ці сім речовин, нараховується 249 торгових назв лікарських засобів.

У Головному управлінні охорони здоров’я ХОДА планують проводити роз’яснювальну роботу серед населення та медичних працівників стосовно реалізації пілотного проекту із залученням засобів масової інформації та телебачення.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта