У двадцяти амбулаторіях Харківщини немає жодного лікаря - Шурма

05.07.2013 12:51 Суспільство
Пріоритетом в Харківській області буде кадрова політика, оскільки у 100 ФАПах області сьогодні працюють лікарі-сумісники, а у 20 амбулаторіях немає жодного лікаря.

Про це повідомив заступник губернатора Харківщини із соціальних питань Ігор Шурма.

За його словами, велику надію керівництво області покладає на залучення до роботи випускників вищих медичних учбових закладів.

- Від того, як лікувальний заклад забезпечено обладнанням та кваліфікованим медперсоналом залежить якість і своєчасність надання медичної допомоги, - переконаний Ігор Шурма. - Тому зміцнення матеріально-технічної бази амбулаторій на селі - перш за все.

- Пріоритетом на наступний рік є розроблення обласної програми забезпечення лікарських амбулаторій новим фізіотерапевтичним обладнанням, модернізація стоматологічної допомоги та лабораторної діагностики, - підкреслив віце-губернатор.

Сьогодні у Харківській області працюють 228 амбулаторій. За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації, протягом останніх двох років в сільських лікарських амбулаторіях та фельдшерсько-акушерських пунктах проведено ремонтних робіт майже на 7 млн. грн. Подібні ремонтні роботи на зразок Докучаївської амбулаторії відбулись вже у селищі Новоалександрівка Вовчанського району та у селах Лізогубівка, Борщова та Руських Тишках Харківського району. А у селищі Ватутіно Нововодолазького району взагалі була введена в експлуатацію новозбудована лікарська амбулаторія з житлом для медичних працівників в вартістю майже 2,5 млн. грн.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта