У дванадцять районах Харківської області не відкрито пляжі

12.07.2012 10:23 Суспільство
37 жителів Харківської області, серед яких 1 дитина, загинули на водоймах з початку купального сезону.

 Минулого року за цей же період утопилися  44 особи. З них —  5 неповнолітніх. Найчастіше трагедії трапляються на не обладнаних пляжах, де відсутні рятувальники та медичні працівники.  Про це в ході відвідин водосховища Безлюдівського кар'єра повідомив журналістам заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Щітов.
 
Не дивлячись, на те що цьогоріч число загиблих менше, трагедії трапляються щодня. Починаючи з квітня, в області було проведено ряд організаційних заходів, покликаних попередити людей про небезпеку нерозсудливої поведінки на водоймах.

За словами Володимира Щітова, основні причини загибелі — купання у нетверезому стані та порушення правил безпеки на воді. Аби не трапилося біди, чиновник закликає любителів поплескатися у прохолодній річці, обирати для відпочинку пляжі загального користування.                                             

На сьогоднішній день мало би бути 59 обладнаних пляжів, але на жаль, поки повністю відповідають вимогам лише 25.   Отримали відповідні паспорти пляжі  у Балаклійському, Барвінківському, Богодухівському, Валківському, Дергачівському, Зачепилівському, Золочівському, Коломацькому, Красноградському, Краснокутському, Куп'янському, Лозівському. Первомайському, Печенізькому, Харківському районах та в Ізюмі. Жодного пляжу  не відкрито у  Близнюківському, Борівському, Вовчанському, Великобурлуцькому, Дворічанському, Зміївському, Ізюмському, Кегичівському, Нововодолазькому, Сахнощавському, Чугуївському, Шевченківському районах та містах Куп'янськ, Люботин, Чугуїв.  Близько на 15  пляжах району, що ще не повністю відповідають усім санітарним та технічним вимогам, все ж таки установлені  рятувальні пости.

Інна Пирлик


Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта