У Харкові спалах туберкульозу і гепатиту

21.10.2015 08:15 Суспільство
Фото:demo.kabarlar.org Фото:demo.kabarlar.org
За останні дев'ять місяців зросла кількість випадків захворюваності на туберкульоз органів дихання, кашлюк, хворобу Лайма, вірусні гепатити (за рахунок гострих та хронічних вірусних гепатитів В та С), вірусний менінгіт, грип, педикульоз.

Як повідомляє Головне управління Держсанепідслужби в Харківській області, натомість відбулось зниження захворюваності на сальмонельоз, шигельоз, ротавірусний ентерит, гастроентероколіти, менінгококову інфекцію, кір, краснуху, епідемічний паротит, інфекційний мононуклеоз.

Превалюючою у структурі інфекційної захворюваності (без урахування грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій) залишається захворюваність гострими кишковими інфекціями. Серед захворілих на гострі кишкові інфекції найбільше дітей до чотирьох років.

Зареєстровано вісім спалахів гострої кишкової інфекції, за аналогічний період 2014 року - 1. Всього у спалахах постраждало 40 осіб, в т. ч. 20 дітей.

Відмічається зростання на 68 % захворюваності на кашлюк. Серед захворілих більшість складають діти дошкільного віку, з числа яких 62 % не мали профілактичних щеплень проти кашлюку.

Дещо зросла захворюваність на туберкульоз органів дихання.

Кіра Малєжик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта