У ХОДА розповіли, де відпочиватимуть діти Харківщини замість Криму

16.04.2014 13:00 Суспільство
http://relax.com.ua/ http://relax.com.ua/

Кримські табори дітям Харківщини замінять оздоровчі заклади Херсонської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Сумської областей.

Минулого року тільки влітку 5 500 путівок для юних харків'ян було закуплено в табори АР Крим. Цього року кримський відпочинок обіцяють замінити оздоровчі заклади материкової України.

За словами очільника виконавчої дирекції Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Василя Дудченка, цього року вдвічі побільшало оздоровчих закладів, які готові прийняти дітей на відпочинок.

- Цього року наші діти поїдуть у «Молоду Гвардію», що в Одесі, у «Таврію» у Скадовську, у табори та санаторії Кирилівки, Бердянська... До того ж, оздоровлятимемо їх у межах Харківщини і прилеглих областей. Наприклад, на Сумщині вперше табір відкриється на курорті Буймеровка, що на Охтирщині. Курорт прийме 800 діток, - розповів Василь Дудченко.

КІЛЬКА ДИТЯЧИХ ТАБОРІВ ХАРКІВЩИНИ ПІД ЗАГРОЗОЮ ЗАКРИТТЯ. ОЦІНКА САНЛІКАРЯ ТА МНСНИКІВ

Він також додав, що за відповідною регіональною програмою, соцстрах повинен профінансувати оздоровлення 18 640 дітей, із них 7 тис. путівок - з частковою вартістю, 11 640 — з повною (батьки сплачують тільки 10 %). У програмі затвердили у бюджеті 61 млн 472 тис. грн.

- Цих коштів достатньо, щоб виконати програму, - запевняє Дудченко. - Для 8 800 тис. дітей уже придбано путівки. Проведені торги між оздоровчими закладами показали, що вартість путівки не виросла, а зменшилася на приблизно 419 грн. Така економія дозволить додатково купити ще 700 путівок.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта