У світі половина харчів пропадає даремно, а в Україні половина населення працює за їжу

10.01.2013 08:14 Суспільство
http://www.dw.de/ http://www.dw.de/
Британські вчені підрахували, що людство викидає багато їжі на смітник. У той же час майже половина українців витрачають на харчування більше 60% доходів.

Експерти британського товариства інженерів-механіків з'ясували, що від 30 до 50 відсотків вирощеної і виробленої на Землі їжі ніхто не з'їдає, повідомляє ВВС Україна. У США і Європі половину продуктів викидають після покупки.
Згідно з доповіддю, безглуздо вироблені надлишки їжі утворюються через поєднання факторів: суворого контролю за продажем прострочених продуктів, поганий збиранням врожаю і марнотратством споживачів.

Автори називають такий стан речей трагічним і заявляють, що планеті, чисельність населення якої до кінця сторіччя, за прогнозами, виросте на три мільярди, варто задуматися про стратегії розумного харчування.

На сьогодні 42% громадян України витрачають понад 60% свого бюджету на продукти харчування. Про це сказала під час відео-мосту Київ-Москва-Кишинів заввідділом досліджень рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ Людмила Черенько, передає УНН.

За словами науковця, згідно з міжнародними критеріями бідності, якщо сім’я більше 60% свого бюджету витрачає на харчування, то вона вважається бідною.

– У нас за цим критерієм дуже високий рівень бідності – це 42%. Тобто, 42% населення понад 60% бюджету витрачає на харчування, - розповіла експерт.
Л.Черенько наголосила, що криза й досі має вплив на життя простих людей, адже їхня і купівельна спроможність, і можливість забезпечити елементарні потреби продовжує бажати кращого. І українці досі відчувають на собі кризу.

Як повідомлялося: 60% українців вважають себе бідними. Близько 30% вважають себе не бідними, проте ще не "середнім класом".

Джерело: BBC, УНН
Автор: Администратор сайта