У таборах Харківщини дітей навчать бути лідерами, вірити в себе та рятувати людей

20.06.2012 10:41 Суспільство
Дитячий відпочинок у таборах Дитячий відпочинок у таборах

На сьогоднішній день в Харківській області відкрито 99,3% закладів оздоровлення та відпочинку для дітей.

Про це сказала заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова, повідомляє сайт ХОДА.

- Цього року ми запланували відкрити 852 заклади оздоровлення та відпочинку. А саме, 794 табори з денним перебуванням, де вже практично закінчується відпочинок для 83 тис. дітей. На сьогоднішній день відкрито 32 стаціонарних закладів оздоровлення, де вже відпочивають близько 5 тис. діток. Також у нас є вже наметові містечка і працюють 19 таборів праці та відпочинку, де відпочиває більше 1 тисячі діток. Тобто на сьогоднішній день у нас відкрито від плану 99,3% закладів. 100% таборів запрацює вже з липня, - сказала Лариса Козлова.

За підсумками торгів на придбання безоплатних путівок для оздоровлення дітей було прийнято рішення, що за гроші обласного бюджету в таборах будуть проводитися тематичні зміни.

Зокрема, в таборі «Соснове» Куп'янського району з 3 червня почалася зміна, яка називається «Повір у себе», з 15 липня по 8 серпня там буде проводитися тематична зміна для талановитих людей, яка називається «Лідер». У Балаклійському районі у таборі «Олімпія» з 10 червня почалася - зміна «Олімпійська надія», а з 3 серпня там почнеться тематична зміна «Ми разом». У таборі «Ялинка» Зміївського району розпочалася тематична зміна «Медіа-парад». Також, в таборі «Орлятко» Ізюмського району з 31 липня по 20 серпня буде тематична зміна «Місто майстрів». А в таборі «Берізка» Золочівского району буде проведена тематична зміна «Національні візерунки». Крім цього, з 6 по 26 серпня в літній школі «Бойко» (м. Люботин) буде проведена тематична зміна «Юний рятувальник: відповідальність починається з мене».

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта