У виправній колонії під Харковом відбудували розграбовані каналізаційні споруди (ФОТО)

02.04.2013 11:07 Суспільство
фото прес-служби ХОДА фото прес-служби ХОДА
Темнівська виправна колонія №100, що у Харківському районі області, у 90-ті роки не мала справної каналізації, тому усі стічні води текли в річку Уди.

У 2000-х роках місцеві мешканці розкрали усі металокострукції, які складали стічні споруди, тому каналізація колонії була у жахливому стані. За фактом пограбування було порушено дві кримінальні справи. 

- У 2012 році з бюджету було виділено 4,1 млн грн на проект та будівництво стічних споруд колонії. Обладнання уже готве до експлуатації, каже голова Харківської РДА Віталій Збукар. 

За його словами, уже можна і рубильник умикати, але виникли певні неузгодженні питання із "Харківобленерго", оскільки, аби запустити стічні споруди колонії, необхідне тимчасове постачання елетроенергії. 

Нагадаємо, заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома ще у 2010 році наголошував на проблемі зі скиданням каналізаційних стоків з території Темнівської колонії:

«Протягом 13 км були викопані з землі труби діаметром 530 мм. Розриття і відсутність труб були виявлені в березні минулого року. Щоб вилучити з землі такі труби, треба було не тільки задіяти спецтехніку, але й діяти нахабно і цинічно. Це могли зробити люди, які відчували свою безкарність.


Аналогічні злочини ці люди вчинили на території Дергачівського та Чугуївського районів. За даним фактом порушено кримінальну справу. 2 людини затримані, ще 3 знаходяться під підпискою про невиїзд. Ведеться слідство».

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта