Убили та розчленили здорову свиню під Харковом (ФОТО)

26.07.2013 13:30 Суспільство
фото Ігоря Тесло фото Ігоря Тесло
Сьогодні в одному з господарств Дергачівського району пройшли навчання. Тут показали, як діяти в разі виникнення осередку африканської чуми свиней.

Під час навчань були продемонстровані всі необхідні заходи, як діяти в разі виникнення АЧС. 

Присутнім показали, що в разі виявлення хворої свині її дістають із приміщення медики-ветеринари в спецодязі і препарують на спеціальному столі.

Коли вони переконуються в тому, то її доставляють до спеціальної ями і спочатку спалюють на великому вогнищі. Після цього останки закопують і обробляють спеціальними розчинами. Також під час спалювання має бути присутня і пожежна машина, аби в разі необхідності загасити пожежу.


Також обробляється належним чином і приміщення, де утримувалися хворі свині. Взагалі карантин триває 40 днів, а всіх тварин, що були в осередку епідемії, спалюють.


Спалах АЧС призведе до катастрофічних економічних збитків. У сусідній Бєлгородській області зараз налічується 3,5 млн голів свиней. Якщо епідемію не ліквідувати, то це буде своєрідним апокаліпсисом, адже Бєлгородщина спеціалізується на вирощуванні свиней.

- У нас ведеться серйозна профілактична та практична робота, - розповів голова Дергачівської райдержадміністрації Андрій Руденко. - Зокрема, разом з головами селищних і сільських рад проводимо роз'яснювальну роботу з людьми. Також інвентаризуємо всіх свиней, що утримуються в сільгосппідприємствах і в підсобних приватних господарствах. Ставимо загороджувальні бар'єри на кордоні в районі Гоптівки та Журавлівки. Проводимо перевірки в неконтрольованих переходах кордону, а також на ринках і в магазинах. А ще створюємо вуличні комітети, які перевіряють ті обійстя, на яких свого часу був падіж худоби.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта