На Харківщині лікарі врятували життя десяткам людей (Фото)

23.07.2015 12:41 Суспільство
Фото: okb.kharkov.ua Фото: okb.kharkov.ua
У Харківській обласній клінічній лікарні оновили життєво важливе обладнання.

В обласній клінічній лікарні відбулася презентація оновленого ангіографа та рентгенівських апаратів. Цей захід відвідав голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Екскурсію по лікарні проводив головний її лікар Богдан Федак.

– Я неодноразово говорив, що ми будемо приділяти велику увагу охороні здоров'я Харківської області. Місцеві жителі потребують якісного лікування плюс зросло навантаження на обласну лікарню, в зв'язку з великим потоком переселенців.

В обласному бюджеті закладено рекордну суму в 80 млн гривень на охорону здоров'я Харківщини. І ось перша її частина, а саме 10 млн гривень, вже витрачена на оновлення обладнання в даному медичному закладі. В подальшому буде також проходити оновлення медичного обладнання по всіх лікарнях Харківської області. Також буде приділена особлива увага лікарням віддалених районів, щоб їх мешканці отримували вчасне і якісне лікування. Це питання під моїм особистим контролем, і система охорони здоров'я буде поліпшуватися з кожним днем, – заявив Ігор Райнін.

За його словами, на Харківщині буде оновлено парк карет швидкої допомоги. На початку осені на вулицях Харкова мають з'явитися 20 нових машин швидкої допомоги. Також планується закупівля нових жилетів для рентгену для всіх районних лікарень міста.

Витрачені кошти на оновлення ангіографа почали давати свої плоди – завдяки йому врятовано 35 людських життів.

 Олександр Гаркавець

Фото автора

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта