В Харківському перинатальному центрі витрачають двісті тисяч на дитину

01.10.2012 14:53 Суспільство
Народжувати стало безпечно (фото http://kharkivoda.gov.ua/) Народжувати стало безпечно (фото http://kharkivoda.gov.ua/)
Одна доба лікування недоношеної дитини у перинатальному центрі коштує близько 10 тис. грн, а щоб виходити глибоко недоношену дитину потрібно приблизно 200 тис.грн.

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма перебуваючи у Харківському регіональному перинатальному центрі.

– Питання №1, яке ми протягом вже тривалого періоду часу ставимо перед Міністерством охорони здоров’я України, Кабінетом міністрів, Адміністрацією Президента - це запровадження державної системи фінансування перинатальної служби в Україні», - підкреслив Ігор Шурма.
За словами віце-губернатора, обласний бюджет, в який існує в умовах 50-відсоткового фінансування потреб медицини, не може самостійно забезпечити такі витрати. Також Ігор Шурма повідомив, що до введення в дію Харківського регіонального перинатального центру смертність недоношених дітей в області становила близько 70%, сьогодні - дзеркально протилежна картина.

На сьогоднішній день на території України відкрито шість перинатальних центрів III рівня і один центр II рівня, в процесі реконструкції перебуває ще 9 центрів.
Перший заступник глави Адміністрації Президента України під час перебування у Харкові повідомила, що повідомила, що перинатальні центри відкриють по всій державі.
– Ми сподіваємося, що, принаймні, два центра відкриються протягом жовтня цього року, в Криму та Полтаві. Решта почне працювати вже ближче до кінця року. Завдання, яке було поставлено на самому початку реалізації проекту «Нове життя» – до кінця 2014 року відкрити перинатальні центри в усіх 27 областях України. Завдання непросте, але необхідне. Тому і на центральному, і на регіональних рівнях робиться все можливе для того, щоб ця задача була вирішена, – наголосила Ірина Акімова.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта