В Україні запроваджують електронний реєстр пацієнтів

24.10.2017 09:03 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Електронний реєстр працюватиме для пацієнтів, що потребують інсулінотерапії.

Раніше закупівля препаратів інсуліну здійснювалася регіонами за тендерною процедурою. Однак цей спосіб показав себе як неефективний, з великою кількістю недоліків, йдеться у повідомлені на Урядовому порталі.

"Запровадження реєстру дає змогу державі уникнути необґрунтованих закупівель на десятки мільйонів гривень. Що, своєю чергою, дозволятиме забезпечувати безперебійну поставку високоякісних препаратів інсуліну кожному пацієнту", — йдеться у повідомленні.

Тож безоплатно певний вид і форму випуску препаратів інсуліну можуть отримати категорії хворих на діабет, зазначені у пунктах 1-9 Додатку до Постанови КМУ від 23 березня 2016 року № 239 “Деякі питання відшкодування вартості препаратів інсуліну”.

Щоб отримати препарати інсуліну пацієнту необхідно прийти на прийом до свого лікаря за місцем проживання/обліку. Ендокринолог відмічає пацієнта в реєстрі і видає електронний рецепт, за яким пацієнт отримує в аптеці препарати інсуліну. Строк дії рецепту становить 30 календарних днів з моменту його видачі.
Препарати інсуліну відпускаються аптеками, перелік яких визначають структурні підрозділи з питань охорони здоров’я відповідно до укладених договорів. Перелік аптек можна дізнатися у закладах охорони здоров’я за місцем диспансерного обліку пацієнта або в структурних підрозділах з питань охорони здоров'я.

Обласний конкурс міні-проектів оновить правила

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта