В яких умовах лікують інвалідів війни на Харківщині (ФОТО)

13.08.2013 13:30 Суспільство
Фото Тамари Кіч Фото Тамари Кіч
За перше півріччя 2013 року в Харківському обласному госпіталі для інвалідів війни пройшли лікування 2,5 тисяч осіб пільгових категорій.

За останні три роки у госпіталі відремонтовано всі палати та понад 100 кабінетів для лікарів та медперсоналу, в палатах встановлені нові ліжка, повністю замінено комунікації водопостачання, водовідведення, подачі тепла і світла.

- Цей заклад у 2014 році, після того, як завершать фасадні роботи, ремонт кухні і підвальних приміщень, буде найкращим закладом у Харківській області стосовно перебування пацієнтів і умов, у яких працює медичний персонал, -запевнив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, установа розрахована на 250 осіб. За перше півріччя 2013 року тут оперативне лікування і стаціонарне обстеження тут пройшли 2,5 тисяч людей, що відносяться до пільгових категорій.

Окрім нових оперблоку, реанімації, фізіотерапевтичного і бальнеологічного відділень, у закладі створені повноцінні терапевтичні стоматологічні кабінети. Людина, яка прийшла сюди на обстеження чи лікування, може пройти повноцінне терапевтичне лікування у стоматолога.

- У нас розроблена окрема обласна програма, ми створили 14 міжрайонних центрів, виділяємо туди кошти. Там люди з категорії інвалідів і учасників війни позачергово отримують послугу зубопротезування. Сегмент людей, які отримують цю послугу, постійно розширюється, спочатку це були інваліди війни, потім учасники бойових дій, потім діти війни, учасники бойових дій в інших державах, - зазначив Ігор Шурма.

Довідка СК. Комунальний заклад охорони здоров’я «Обласний госпіталь для інвалідів війни» є головним в регіоні спеціалізованим закладом третинного рівня з медичного обслуговування ветеранів та інвалідів війни, учасників та ветеранів локальних війн та міжнародних конфліктів, а також репресованих в роки політичних репресій – жителів з м. Харкова та Харківської області. Щорічно в Обласному госпіталі для інвалідів війни здійснюється більше 31 тис. консультацій, отримують стаціонарне лікування до 5 тис. ветеранів, проводиться близько 400 оперативних втручань середньої та високої складності.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта