Вакцину від сказу привезли із Харкова до Полтави, де собака покусала понад тридцять людей

09.02.2013 14:23 Суспільство
http://doctorpiter.ru http://doctorpiter.ru
Вчора ввечері о 20.30 з Харкова до Полтави доставили необхідну кількість вакцин для людей, які постраждали від нападів безпритульної тварини.

Станом на ранок 9 лютого вакциновано усіх, хто звернувся до лікарні, а саме 29 дорослих та 10 дітей. Полтавські лікарі терміново замовили додаткову партію вакцини проти сказу у Харкові через велику кількість укусів собаки. Зараз нараховується серед постраждалих 32 людини, з них 7 дітей.

Лікарі зробили щеплення всім без винятку дітям, дорослим вистачило вколоти лише 11 вакцин.

Придбати партію необхідних медикаментів керівництво Полтави терміново вирішило в Харкові.

— Ситуація з нестачею вакцин у Полтаві склалася в зв’язку з тим, що за останні 5 років у Полтаві не було зафіксовано жодного випадку захворюваності на сказ. Особливість щеплення проти сказу полягає ще й в тому, що одну й ту саму вакцину потрібно колоти потерпілим на 1-ий, 3-ій, 7-ий, 14-ий та 90 день після укусу. Щоб швидко знайти велику партію цих медикаментів, місто зв’язалося з виробниками вакцин Києва, Дніпропетровська та Харкова. Партію вакцини в потрібній кількості вирішили купити в Харкові. Машина туди вже виїхала, має повернутись в Полтаву сьогодні близько 20-21 годині вечора. Тоді в лікарні викличуть решту потерпілих і всім зроблять щеплення безкоштовно, — повідомили в прес-службі міської ради.

Медики радять мешканцям міста не створювати паніку. Адже за словами завідуючого травматологічним відділенням 1-ої міської клінічної лікарні В'ячеслава Соколки, «рятівних капсул» від сказу привезли від виробника у достатній кількості.

Пошуки безпритульної собаки тривають. 

Автор: Администратор сайта