Відомий харківський альпініст готуватиме на Новий рік "жарьоху"
Сергій Бершов, як справжній спортсмен, у їжі невибагливий, тому Новий рік його родина традиційно зустрічає з олів’є і шампанським. Але якщо відзначати свято доводиться на природі чи в горах, за сприятливої погоди туристи готують «козирну» страву. Звичайно, головний секретний інгредієнт рецепта – це дим від багаття.
– У поході ми балуємо себе стравою, яку ласкаво назвали «жарьоха», – розповідає альпініст. – Робити її просто: дрібно нарізуємо картоплю, сало й пересмажуємо на пательні. Потім додаємо яйця, зелень, горошок, сир і підсмажуємо все разом.
Виходить дуже проста, але поживна страва. Саме те, що необхідно для активного відпочинку й занять спортом. Та й смак відмінний, я гарантую.
Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №150 від 15.12.2012