Відпочивати у Криму вигідно лише "диким" туристам - експерт

10.07.2012 14:37 Суспільство
Липень і серпень – найгарячіша пора року у Криму. Море вже достатньо прогрілося, а сезон персиків, винограду та солодкого інжиру на підході.

Гостей з усієї України вже з травня чекають великі міста на зразок Ялти та Севастополю, Євпаторії та Феодосії, а також маленькі затишні селища.

Сьогодні, як показує практика, люди не поспішають купувати путівки до кримських санаторіїв та домів відпочинку. Усе більше туристів намагаються знайти житло, приїхавши на місце.

Класично найвищі ціни залишаються на південному березі Криму. В Алушті за кімнату у приватному секторі на 2-3 особи доведеться викласти від 200 до 300 грн на добу. За двокімнатну квартиру – 300–400 грн. У маленьких затишних селищах на зразок Гурзуфа чи Місхора кімнату на двох за 200 грн у сезон знайти майже неможливо. Житло біля моря коштуватиме не менше 150 грн на чоловіка.

– Минулого року ми відпочивали у серпні у Місхорі. За кімнату без ремонту у двокімнатній квартирі із господаркою ми платили 200 грн на добу і вважали, що нам пощастило. Житло довелося шукати мало не півдня. Ті варіанти, що нам пропонували, були або дуже дорогими, або з такими умовами, в яких жити нормальна людина не може, – розповідає харків’янин Сергій Криворучко. – Цього ж року ми у травні були в Сімеїзі. Оскільки це не сезон, то й ціни були вдвічі меншими за серпневі. Так, за невеличкий однокімнатний будиночок на двох ми платили 100 грн. Проте місцеві жителі запевнили нас, що вже починаючи з червня ціни підвищаться вдвічі.
Відпустка у чорноморських санаторіях обійдеться у кілька разів дорожче, ніж так званий «дикий відпочинок».

– Зараз до нас усе менше звертаються з питаннями по Криму. Люди, що хочуть відпочивати із комфортом, віддають перевагу іноземним готелям, – розповідає директор однієї з харківських туристичних агенцій Дмитро Случик.

Проте відпочинок у невеликих пансіонатах на узбережжі Чорного моря все одно є значно дешевшим за тижневий пляжний тур за кордон.

– У липні найдешевша путівка до пансіонату на південному березі з харчуванням коштує 2 тисячі грн на тиждень. Умови кримські: у номері – холодильник, душ – на території. Номер зі зручностями на блок обійдеться на 150–200 грн дорожче, – інформує Дмитро Случик.

Ірина Гудзь, матераіл з газети "Слобідський край" №82 від 10.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта