Війни та голод, а також кардинальні зміни інфраструктури прогнозують учені

08.11.2013 10:44 Суспільство
Глобальні кліматичні зміни очікують Землю в найближчі десятиліття, що призведе до різкого погіршення умов життя на планеті.

Про це повідомила у своїй щорічній доповіді Міжурядова група експертів зі зміни клімату (IPCC), повідомляє сайт globalscience.ru.

«У 21-му столітті негативні наслідки зміни клімату, викликані глобальним потеплінням, призведуть до зниження темпів економічного зростання, а також скорочення чисельності бідних верств населення, - підкреслюється в науковому документі. - Певний час року в конкретних регіонах буде охарактеризовано високою температурою повітря, супроводжуваної підвищеним рівнем вологості, що буде перешкоджати будь-яким видам діяльності людини. Перебування на відкритому повітрі поза приміщеннями буде загрожувати життю громадян».

Згідно з прогнозами вчених, 21- е століття буде ознаменований збільшенням кількості жертв повеней, великих лісових пожеж, різних епідемій і голоду. Постраждають насамперед найбідніші країни і регіони, які будуть не здатні самостійно протистояти всім перерахованим вище руйнівних наслідків потепління клімату на Землі, стверджують експерти. Разом з посухою настане кінець діючої інфраструктурі, впевнені вони.

Джерело: globalscience.ru
Автор: Администратор сайта